Искате вашият бизнес да успее? Тогава използвайте тези съвети, за да разберете клиента си

Всички знаем, че бизнесът трябва да решава проблемите . Но по-важно за решаването на проблеми е способността на бизнеса да отговори на това, което клиентите искат. Една от най-големите грешки, които един предприемач може да направи, е да игнорира това, което казват клиентите.

Добрият предприемач трябва първо да попита: „Какъв е проблемът за моите клиенти?“ В моята индустрия за благополучие отговорът обикновено е, че хората мразят да бъдат уморени, преуморени, стресирани и нещастни.

Второ, добрият предприемач трябва да попита: „Как може да се реши този проблем?“ Отговорът, от гледна точка на уелнес предприемач, е да се създаде нещо ценно, което ще помогне на хората в крайна сметка да бъдат по-щастливи, по-спокойни, вдъхновени и благодарни.

Императивното правило за предприемачите е да не пренебрегват проблемите, които имат клиентите. Вслушвайте се в това, което вашите клиенти искат и поемете техните нужди. Само когато разберете нуждите на клиента си, можете да измислите начини да отговорите.

Ето четири начина да сте сигурни, че няма да разберете погрешно клиента си и да пренебрегнете неговите нужди.

1. Позволете на историята и опита на вашия клиент да ви повлияе

Като слушате истории от вашите клиенти, можете да започнете да формулирате повтарящите се модели, които се отнасят до вашия продукт или услуга. След като съберете „информацията“ чрез задаване на въпроси, вие сте в състояние да вземете информирано решение за това как да се справите с проблема, който сте идентифицирали. Добрите предприемачи слушат и отразяват нуждите на своите клиенти, докато обработват как да действат внимателно и бързо спрямо тези желания и нужди.

Освен това задаване на отворени въпросина вашите клиенти може да ви помогне да разберете нуждите на клиентите. Например, може да попитате „разкажете ми за времето, когато сте използвали нашия продукт и какво е било вашето преживяване?“ Отговорът на този въпрос и историята за опита на клиента често е по-ценен от простия въпрос с „да“ или „не“. Разбирането на контекста на клиентското изживяване е безценно за вашия бизнес.

2. Игнорирайте предположенията си

Да, трудно е да оставим настрана предположенията си . Но що се отнася до това да бъдеш добър предприемач, загърбването на предположенията е важно за успеха. Важно е да останете безпристрастни и внимателни. Понякога най-добрите идеи идват от това да бъдете внимателни, като да бъдете отворени за обратна връзка от клиентите отново и отново.

Пристрастията могат да идват от лични възгледи или от хора, които ви казват, че вашият продукт има минимални недостатъци или няма място за подобрение, въпреки че това обикновено не е вярно. Да имаш способността да усъвършенстваш и подобриш услуга въз основа на критична обратна връзка е ценна предприемаческа практика.

За много предприемачи тази стъпка е доста трудна, защото нашият продукт или услуга често е отражение на нашите интереси. Това не е лошо, защото много от нас обичат бизнеса си и интересите, които са ни вдъхновили да го създадем. Но въпреки че може да сме запалени по нашия продукт или услуга, безпристрастните подходи и вниманието към нуждите на клиентите ще помогнат за постоянен успех.

3. Вземете решения, като използвате солидни данни

Когато бизнесът започне, не всички предприемачи ще разполагат с „клиентски данни“ или информация, за да вземат първоначални решения. Въпреки това, комбинирането на обратна връзка с клиенти с данни за размера на пазара ще осигури път към събиране на солидни данни и статистика за вашата клиентска база и целева демографска група.

Събирането на информация е критична част от вашия бизнес. Използвайте проучвания и тествайте пазара в рамките на по-малък географски регион. Забравянето да направите тази стъпка може да бъде краят на един успешен бизнес. Успехът на Uber дойде с много малки регионални тестове.

Бизнесът процъфтява с данни в местни и глобални икономики. Когато се тества пазар и се показва търсенето на конкретен продукт, необходимостта от този продукт често може да се установи на местно ниво. Независимо от това търсене, мисията и целите на бизнеса трябва да останат последователни.

Потребителите може да реагират на атрактивни и последователни бизнес мисии, но вашите продукти и услуги трябва да решават техните проблеми. Продуктите и услугите на един успешен бизнес трябва да бъдат безценни за потребителите. Използването на данни и информация за разбиране на вашите клиенти е жизненоважна част от това да станете безценни.
4. Градете върху успеха и търсете нови възможности

Когато бизнесът е тестван на пазара и постига успех, актът на търсене на бъдещи възможности помага за бъдещия успех. Няма по-добър начин да постигнете този успех от това да направите достатъчно изследвания и да реализирате идеи. Като уелнес предприемач винаги съм информиран за пазарните тенденции в технологиите, чистата енергия, диетата, фитнеса, съня и храната. Търсете начини да бъдете информирани във вашата област.

Със сигурност има повече нюанси за удовлетвореността на клиента, отколкото споменах. Макар и сложна тема, съветите по-горе ще ви помогнат да стартирате успешен бизнес и да останете в бизнеса за неопределено време.