5 системи за управление на проекти за рационализиране на вашите бизнес процеси

Търсите да работите по-бързо, да комуникирате по-ефективно и да управлявате бизнес процесите си с най-голяма ефективност? Ето пет системи за управление на проекти, които да помогнат на вашия екип да поеме по пътя към успеха.

Неефективните бизнес процеси могат да попречат на производителността на вашия екип и да губят време, което води до много загубени приходи всяка година. За щастие правилният софтуер за управление на проекти може да направи цялата ви организация да работи по-ефективно.

Софтуерът за управление на проекти ви позволява да организирате планирането , планирането и изпълнението на вашия проект в рамките на едно табло за управление.

Ще ти е интересно: Петте съвета на Мария за бельото

Ако не сте сигурни откъде да започнете, ето пет инструмента за управление на проекти, които можете да разгледате:

1. Базов лагер

Най-добро за: Комуникация в реално време

Basecamp е цялостно решение за управление на проекти, което се отличава със своите вградени инструменти за сътрудничество. Когато създавате нов проект, има пет основни функции: табло за съобщения, списък със задачи, график, споделяне на документи и лагерен огън.

Таблото за съобщения е мястото, където целият екип може да публикува актуализации и да получава обратна връзка за работата си, което ви спестява от необходимостта да прекарвате много време в имейли напред-назад. Секцията със списък със задачи ви позволява да видите каква работа е завършена и все още предстои.

Можете също така да планирате важни срещи или събития, да споделяте важни документи и файлове и да използвате лагерния огън, стая за чат, където всеки може да си сътрудничи и да задава въпроси.

Basecamp обаче е по-скъп от друг софтуер за управление на проекти, с фиксирана месечна такса от $99. Освен това софтуерът не дава на потребителите преглед на текущия проект, което добавя степен на трудност към управлението на задачите .
2. Trello

Най-добро за: Достъпност
Trello е едно от най-популярните налични решения за управление на проекти и е безплатно за използване. Този софтуер ви позволява да организирате вашите проекти в различни дъски на Kanban, като ви дава поглед от птичи поглед на вашия проект.

Оттам ще настроите индивидуални списъци с карти със задачи, очертаващи подробностите за всеки проект. Можете да използвате картите със задачи, за да маркирате членове на екипа, да задавате крайни срокове, да споделяте файлове и да включвате контролни списъци. Това ви позволява да управлявате всеки детайл от вашия проект директно в приложението Trello.

Trello работи на устройства с iOS и Android и можете да използвате приложението на вашия лаптоп, смартфон или таблет. И софтуерът се интегрира със стотици популярни приложения, като Jira, Gmail и Google Drive .

3. Wrike

Най-добро за: Маркетингови екипи и професионални услуги

Wrike е предназначен за маркетингови екипи и професионални услуги и е безплатен за малки екипи, които тепърва започват. Има удобно табло за управление, където можете да видите преглед на целия си проект.

Wrike предлага функции като интерактивни диаграми на Гант, инструмент за проследяване на времето и цялостен пакет за отчитане. Софтуерът ви позволява да настроите персонализирани екипни работни процеси и се интегрира с повече от 400 приложения на трети страни. Създателят на работен поток използва изрази „ако, тогава“ и можете да създадете до 100 интеграции на акаунт.

Можете да използвате Wrike, за да си сътрудничите с вашия екип , както и да поканите клиенти, доставчици и трети страни, за да видите едновременно напредъка на вашия проект. Това гарантира, че всички са на една и съща страница и поддържа всички разговори, задачи и фокус на едно централно място.
4. Асана

Най-добро за: Управление на задачи

Asana е лесен за използване софтуер за управление на проекти и е добър вариант за управление на проекти от всякакъв мащаб. Можете да използвате създателя на работния процес, за да автоматизирате задачи, да получавате незабавна обратна връзка и да подобрявате вашите процеси.
Можете също така да разгледате проектите си от различни гледни точки, включително Kanban дъски, списъци, календари и времеви линии. Това дава възможност на всеки член на екипа да види проекта по най-добрия за него начин.

Много хора обичат да използват Asana заради нейните надеждни функции за управление на задачи. Можете да възлагате задачи и подзадачи на други членове на екипа и да задавате крайни срокове. Ако друг член на екипа има въпрос, можете да чатите напред и назад в рамките на една карта.

Едно уникално нещо за Asana е нейната функция за поставяне на цели – можете да задавате фирмени цели , които всеки в организацията може да види. Това гарантира, че всеки проект и задача са завършени с мисълта за по-голямата визия на компанията.
5. Понеделник

Най-добро за: Цялостна функционалност

Monday е базиран в облака софтуер за управление на проекти и е добър вариант за фирми от всякакъв размер. Той използва цветно кодирани дъски, така че можете бързо да получите преглед на напредъка на вашия екип.

Подобно на Asana, понеделник ви позволява да видите проекта си от различни гледни точки – има диаграми на Гант, табла на Kanban, времева линия и изглед на календар. Можете да получите широк преглед на вашия проект и да получите толкова подробности, колкото е необходимо.

Софтуерът също има вградени възможности за проследяване на времето, така че можете да видите колко време отнема всяка задача. Освен това Monday се интегрира с приложения като Slack, Google Calendar и Dropbox . Можете също да използвате понеделник, за да настроите персонализирана автоматизация, а функцията е достатъчно проста, така че всеки от вашия екип може да се научи как да я използва. Въпреки това може да се наложи да надстроите до един от плановете с по-висока цена, за да получите достъп до по-разширените функции.