Как да използвате личната си марка, за да укрепите лидерската си идентичност

Разбирането и укрепването на вашата лидерска идентичност е първата реална стъпка в възприемането на манталитета на иновациите. И това започва с въпроса, който всеки лидер трябва да задава и продължава да задава: Каква е моята личностна идентичност?

Това може да изглежда като лесен въпрос за отговор, но повечето лидери, които съм срещал, имат проблеми с него, тъй като имат много малко опит да отговорят на него. Може да разберете, че вашата лидерска идентичност определя на кого влияете и как влияете на развитието на бизнес, но какво определя вашата лидерска идентичност? Отговорът: вашата лична марка и нейното стойностно предложение (за какво решава вашата лична марка).

Така че определянето на вашата лидерска идентичност започва с определянето на вашата лична марка. Не можете да обърнете бизнеса си, докато не се обърнете. Разбирането кой сте и за какво решавате е как вашето ръководство ще определи еволюцията на бизнеса в новата норма.

Концепцията за личното брандиране – идеята, че успехът идва от това как автентично представяте и предлагате на пазара себе си и кариерата си на личност – съществува от около 20 години, но работното място не ни насърчава да развиваме нашите лични марки , камо ли да ги живеем и използваме. По този начин много лидери говорят за лична марка, но малцина я свързват с лидерството по този начин и по този начин се държат отговорни пред нея да се развива.

Важността на личната връзка с лидерството – да се докосвате до бизнеса всеки ден – не може да бъде подценявана, тъй като тя определя вашата лидерска идентичност и способността ви да оценявате различията и дава възможност за пълния потенциал на другите: вашия екип, вашите клиенти и вас самите .

Вашите хора искат да знаят къде са подходящи и къде могат да допринесат най-добре за тяхната организация и процеса на преоткриване. Те искат да бъдат част от работно място, което им позволява да бъдат тяхното естествено, автентично аз. Само тогава те ще станат пазители на културата на работното място и ще станат по-отговорни към нея, като доведат до тази автентичност, за да бъдат по-интимни с вашите клиенти и клиенти и да се възползват от нови възможности на пазара.

За да направят това, хората се нуждаят от лидери със силна идентичност, които осигуряват яснота и разбиране за това, което тяхното ръководство решава – лидери, които имат силна идентичност, която подкрепя личните им усилия за преоткриване, за да бъдат по-целенасочени, отговорни и отговорни в това как те ръководят и влияят на другите .

Лидерството е свързано с желанието да бъдеш значим, а не само успешен, за което се стреми иновационният манталитет. Просто трябва да сте достатъчно смели и уязвими, за да предприемете действия и да бъдете най-автентичното си аз във всичко, което правите, за да разберете хората и какво представляват и решават техните марки. Направете това и вашата лидерска идентичност ще окаже невероятно влияние върху промяната в хората ви.

Вашето лично предложение за стойност на марката
За какви пропуски във възможностите решава вашата марка? Когато лидерите не разбират какъв е отговорът на този въпрос, те не могат ефективно да укрепят собствените си лични марки, да не говорим за личните марки на онези, на които обслужват. По-важното е, че когато не можете да отговорите на този въпрос със 100 процента вяра и яснота, е невъзможно да се води последователно с подход, който насърчава еволюцията вместо заместването.

И така, сега е ваш ред. Отговорете на следните четири въпроса:

Какво е уникалното в начина, по който мислите?
Какво ви дава разлика като лидер?
Какво въздействие очакват другите от вашето присъствие?
Какъв тип решения постоянно предоставяте?

Запазете отговорите си на четири думи или по-малко, ако е възможно, и не забравяйте, че няма грешни отговори. Напиши ги. Докато го правите, имайте предвид, че категориите и въпросите са последователни и всеки от тях се гради един върху друг. Те разказват историята на вашето лично предложение за стойност на марката. Тази последователност и история са от съществено значение за разбирането на кого и какво обслужвате, какво могат да очакват другите от вашето ръководство, какво е предложението за ценност на вашата лична марка и как се решава и как вашата лидерска идентичност влияе на бизнеса. Не казвайте просто тези думи; осъзнайте тази сила.