3 тенденции, които ще определят дистанционната работа през 2021 г.

При липса на конкретна дата за завръщането в офисите, всичко показва, че отдалечената работа ще продължи да се променя, но какво ще ни донесе 2021 г. по отношение на тази модалност? Все още ли ще обичаме да работим по пижама или от градината?

След няколко месеца на влизане в живота ни, в някои случаи неочаквано, днес изглежда, че сме напълно свикнали с домашния офис : според Kaspersky 48% от служителите сега правят видео разговори с по-удобно облекло, докато 27% предпочитат да подготвят оферта от терасата или градината си.

„За разлика от първите месеци на затвор, днес хората имат рутинни домашни офиси, много по-адаптирани към начина им на живот. Приемането на технологии, свързаност и съвместна работа им позволи да проектират все по-динамични дни и начин на работа, за който никога не биха се сетили преди пандемията ”, коментира Карлос Камимура, директор на LATAM Alliance в monday.com , работещата операционна система, която позволява на екипите да си сътрудничат отвсякъде.

При липса на конкретна дата за завръщането в офисите, всичко показва, че отдалечената работа ще продължи да се променя, но какво ще ни донесе 2021 г. по отношение на тази модалност? Все още ли ще обичаме да работим по пижама или от градината?

Според Камимура това са някои тенденции, които ще отбележат домашния офис през 2021 г .:

Технологично просто
Цифровата трансформация, дължаща се на пандемията, накара компаниите да използват до 6 комуникационни приложения, за да извършват своите дейности. Следователно интегрирането на различни инструменти в една платформа ще бъде една от най-големите тенденции в отдалечената работа през 2021 г., като се има предвид, че 66% от служителите декларират, че разполагането на техните приложения в едно пространство ще им помогне да постигнат по-добър работен поток, да увеличат производителността си и намаляват чувството за „технологична умора“ по време на работното време.

Monday.com например позволява на екипите да синхронизират всяко от приложенията, използвани в работното им пространство: Google, Microsoft, Slack, Hubspot и Salesforce.

Ключова роля ще има съвместната работа
2021 г. ще бъде пълен с предизвикателства, главно по-строги бюджети и изтичане на таланти. Поради тази причина управлението на съвместната работа ще бъде по-важно от всякога за мениджърите или ръководителите на проекти.

Ето защо правилното управление на потоците и отговорностите на екипите, чрез технологични инструменти , ще бъде от ключово значение за увеличаване на нивата на ангажираност на служителите с компанията, както и за намаляване на натоварванията им, които им позволяват да се възползват и да се наслаждават толкова дълго колкото е възможно у дома, тъй като 77% се представят по-добре, когато компанията се отнася сериозно към баланса на съвместната работа и справедливото разпределение на работата.

Комфорт преди всичко
Без съмнение домът ни ще продължи да бъде най-безопасното място за работа , така че нови идеи ще бъдат добавени към комфорта при изпълнение на задачите ни в пижама през целия ден, както вече правят 37% от служителите, според данни на щата Отдалечена работа от monday.com .

Освен цифровото ускорение, което домашният офис придоби, пандемията ни подтикна да търсим нови начини да продължим да си сътрудничим с нашите отдалечени екипи, благодарение на използването на технологични инструменти, които все повече се адаптират към нашия начин на работа, което ще бъде нещо, което определено ще отбележи дистанционната работа през 2021 г.