5 неща, които трябва да имате предвид при изграждането на бизнес

Стартирате бизнес сега? Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да предприемете този скок в живота си.

В тази пандемия икономика , изграждане на бизнес отнема издръжливост и упоритост повече от всякога. Независимо от това, изграждането на бизнес е вълнуващо търсене и заслужава поздравления. Ето пет неща, които трябва да дефинирате, за да изградите бизнес, който издържа теста на времето, от брандиране , маркетинг до план за разширяване. Погледни.

Определете уникална идентичност на марката
А идентичност на марката може да се определи като това колко добре се доставят основни ценности на марката си към клиентите. По-рано писах, че идентичността на марката е важна, тъй като привеждането в съответствие на вашите търговски марки, за да достави основните ценности на компанията, помага за изграждането на доверие. Проучете вашата целева аудитория, основните ценности на вашия бизнес и как да свържете двете. Ето го: вашата уникална идентичност на марката.

Изградете култура на сътрудничество
Ако сте самостоятелен предприемач, приоритизирайте и възложете на своите задачи задачите, за да отделите време за най-важните задачи. Ако имате сътрудници, възложете задачи и създайте система за отчетност, за да придвижите проекта възможно най-гладко напред. Ако имате служители, имайте предвид, че е добре да си създадете навик да говорите със служителите си в ранните етапи на стартиране. След като стартирането нараства бързо и стигнете до C-suite, ежедневните операции са по-важни от лидерските умения. Заплашени от новите ви отговорности, може да пропуснете важен знак от служителите си, който може да създаде или да разбие вашата компания.

Ръководителите и членовете на екипа трябва да се съберат, за да обсъдят конкретния случай, а резултатите от доклада трябва да бъдат отразени в окончателното решение. Демократичното вземане на решения помага на ръководителите да разберат предизвикателствата на работодателите, а работодателите да разберат болните точки на ръководителите. В крайна сметка това помага за изграждането на култура на сътрудничество.

Посетителите ни четат и:
Петте съвета на Мария за бельото

Затвърдете конкурентното предимство на вашия продукт
Нека да влезем в мекотата на продукта. Ще продавате ли продукт или услуга? Каква е производствената цена и продажната цена? Кои са целевите клиенти и къде е вашият пазар? Какви са стойностите, които вашият продукт предоставя на клиентите? Каква е вашата стъпка на асансьора за продукта? Как бихте го описали на някой, който никога не го е виждал? Отговорът на тези въпроси ще ви помогне да определите ядрото на вашия продукт, идентичността на марката и маркетинговата стратегия . Прецизирайте конкурентното предимство на вашия продукт и работете върху силните му страни.

Разгледайте маркетингова стратегия, базирана на ключови думи
Тъй като светът на интернет става по-сегментиран от всякога, имате нужда от добри ключови думи и ключови думи с дълги опашки, за да достигнете до клиентите. Как клиентите намират вашия бизнес? Склонни ли са да срещат вашия бизнес в социалните медии? Или те кацат почти изключително на вашия сайт чрез онлайн търсене? Ако това е първото, трябва да похарчите по-голямата част от маркетинговия си бюджет за социална реклама . А също така разширете витрините си, за да включите магазини за Facebook и Instagram. Ако това е второто, трябва да похарчите много повече за платено търсене.

Изграждайте с мисъл за растеж
За да разширите бизнеса с течение на времето, имате нужда от стратегия за растеж. Как планирате да развиете бизнеса си? Кои са ключовите иновации, които вашият бизнес носи за вашата общност? Какво е вашето конкурентно предимство и как това би допринесло за вашия бизнес за ускоряване на пазара?

Някои неща, които трябва да имате предвид в ранните етапи на изграждане на бизнес, е да дефинирате стратегия за растеж със собствените си думи. След това помислете дали предвиждате бизнеса да се мащабира вертикално, добавяйки повече функции към вашия продукт или хоризонтално, репликирайки вашия бизнес модел на ново място или да пуснете напълно различен продукт. Започнете с изграждането на ума, така че когато дойде време, стратегията ви за растеж да е точна и рационализирана.