Изкуствен интелект и маркетинг, новият двигател на бизнеса

За да се гарантира, че всеки проект за електронна търговия е устойчив и генерира нови и повече връзки, за да може да се поддържа в ниски сезони, несъмнено ще е необходима оптимизирана стратегия за дигитален маркетинг.

През последните месеци проникването на електронна търговия в Мексико е 39%, като прогнозата за растеж е 55% до края на годината. В резултат на това разходите за цифрова реклама тази година ще бъдат с 12% по-високи от 2019 г., но наистина ли сме готови да се представим по-добре, когато се нуждаем от повече рекламни разходи ?

Когато се позоваваме на успешен бизнес модел, ние мислим за иновации и най-доброто идентифициране на възможностите, както и инвестиционни планове; Това обаче може да е недостатъчно, особено когато говорим за управление и възползване от сезони с висока консумация, като този, който започна с Добрия край и който ще завърши със сезона на Трите царе през първата седмица на 2021 г. За да се гарантира, че всеки Проектът за електронна търговия да бъде устойчив и да генерира нови и повече връзки, за да може да се поддържа в ниски сезони, несъмнено ще е необходима дигитална маркетингова стратегия, оптимизирана за всеки сезон.

Посетителите ни четат и:
Петте съвета на Мария за бельото

Каква ще бъде истинската тайна за компаниите да имат силна експозиция на своите продукти или услуги, което прави инвестицията им в реклама най-добра възвръщаемост? Отговорът несъмнено е технологията .

Първото нещо, за което трябва да помислите, е прилагането на интелигентни маркетингови стратегии в цифровите медии и методичното и подходящо използване на инструменти за всеки от етапите на продажбите на търговската фуния. Един от най-големите постижения на дигиталния маркетинг за постигане на горното е изкуственият интелект (AI) , неговата ефективност може да гарантира цялостната оптимизация на различни дигитални рекламни кампании.

Новите технологии и процеси за разработване на дигитална маркетингова стратегия, при която водещите компании на пазара се възползват, са ни дали 3 ключа, с които можем да увеличим максимално ефективността на кампаниите и успешна възвръщаемост:

Идентифицирайте новия потребител и неговия контекст. Ако анализираме например последния етап от годината, традиционно знаем, че е по-евтино да се привличат нови клиенти, тъй като има по-голяма тенденция да се купуват, така че може да е идеалното време да инвестирате в кампании, които привличат потребителите към нашите електронна търговия .

Изкуственият интелект може да осигури по-задълбочено разбиране на клиентите и техните нови навици за купуване, което ще позволи, освен по-точна и персонализирана оферта, да се предскаже намерението им за покупка и развитието на нови точки за контакт, както и колекция от много по-ценни данни, които, когато бъдат анализирани, ще ни позволят да продължим да се учим от нашите потребители и да вземаме по-добри решения, например при използването на по-малко натрапчиви съобщения и разработването на по-честно съдържание и привързано към контекста на нашите перспективи.

Необходимо е да се помни, че всеки потребител е уникален, динамичен и с постоянно развитие на навиците.

Повторното свързване с онези клиенти, които вече са закупили от нас, и провеждане на кампании за купувачи, които са влезли в сайта, но не са направили покупки, или тези, които са купили, но не са го направили от месеци (спящи), обикновено е добра стратегия да се разграничим от останалите ни конкуренти, тъй като чрез технологиите и съответно чрез нашите маркетингови кампании ще можем да разберем различния контекст, в който те са закупили или не. Това разбиране ще ни позволи по-персонализиран подход и по-точна оферта.

Това, известно като пренасочване , насърчава присъствието на нашата марка и стимулира реализациите. Вместо обща реклама, посетителите виждат все по-персонализирани реклами въз основа на собствените си навици, предпочитания, опит за пазаруване или индивидуално сърфиране, позволявайки на кампаниите да се фокусират върху най-подходящите клиенти, да им напомнят за марката и да ги насърчават да купуват от нови с най-добрата опция , това сме ние.

Изкуственият интелект подобрява ефективността на тези кампании и ви позволява да генерирате съдържание, адаптирано към профилите на вашите потенциални потребители. Рекламните съобщения, които използват тези нови методологии, се оказват до 50% по-ефективни от тези на кампании, базирани на традиционни инструменти за автоматизация.

Връщането към клиенти, които вече са ви купили по-персонализиран начин, винаги ще бъде отличен вариант. Напомнянето им, че все още сме там и че имаме най-подходящото предложение според техния контекст и новите потребителски навици, е едно от най-ефективните решения за дигитален маркетинг, тъй като не само ще ни позволи да адаптираме посланието на нашите продукти и услуги към тяхната реалност и постоянни промени, но ги представете в точното време.

Решение, базирано на изкуствен интелект, не само ни позволява нов, по-ефективен подход, но също така ще може да анализира нашите потребители, за да определи тяхното намерение за покупка, тоест „предсказване“, от кои продукти може да се интересува нашата целева аудитория бъдещето. което ще помогне да се създадат по-изискани кампании, базирани на по-реални данни.

Новите технологии, които са достъпни днес, могат да помогнат на компаниите да поддържат устойчив растеж и да определят по-интелигентно къде или кога трябва да се приложи тяхната рекламна инвестиция, тъй като новият напредък в дигиталната материя може да се адаптира, научи и да достигне до по-интелигентни заключения с по-голямо количество данни и с по-висока скорост.

Знаем, че дигиталната адаптация е предизвикателство, но днес можем да заключим, че напредъкът като AI ще определи нов начин за ускоряване на така желаната възвръщаемост на инвестициите в реклама, благодарение на неговата ефективност. Само онези, които успеят да видят горното, ще останат онлайн, недостъпни за конкурентите и с пълна еволюция, която ще ги накара да имат по-силно присъствие по време на пътуването на клиентите и следователно със сигурност по-печеливши.