5 начина да останете ангажирани по време на скучни виртуални срещи

Задържането на хората по време на виртуални срещи е от съществено значение за успеха и производителността на компанията.

В наши дни всички се давят във видео разговори. Въпреки че виртуалните конферентни разговори позволяват на екипите да се свързват по време на тази глобална пандемия, те със сигурност оставят много да се желае, когато става въпрос за автентичен ангажимент . Тъй като повече екипи започват да работят отдалечено, е време бизнес лидерите да развият своите умения за виртуална комуникация .

Предизвикателствата на тази нова нормалност
При личните срещи има много моменти на истински ангажимент, които се случват преди, по време и след това, за да помогнат на хората да останат инвестирани. От усмивката или смеха, споделени по време на срещата, потупването по гърба след добре свършена работа … до малките приказки, които се случват, когато седите около масата в очакване на срещата да започне, всички тези моменти помагат на членовете на вашия екип да останат свързани и присъстващи.

Но кога за последен път проведете видео разговор с екипа си и сте имали 100% участие и внимание от всички ? Обикновено многозадачността е смъртта на виртуални срещи и срещи. И след като виртуалната ви среща е извън пословичните релси, е трудно да върнете влака на релсите.

Посетителите ни четат и:
Петте съвета на Мария за бельото

За да „спечелите“ виртуално, от съществено значение е да преминете от доставяне на информационно мислене към ангажиране и вдъхновяване на вашия екип за действие. Имайки предвид това, ето пет начина, по които можете да ангажирате екипа си по време на следващата виртуална среща:

1. Гледайте езика на тялото си

Езикът на тялото е от решаващо значение за общуването. Казва се, че езикът на тялото ви казва това, което вашите думи няма.

В продължение на милиони години нашите предци са се движили по тази опасна планета и са го правили, като са общували ефективно помежду си, използвайки невербална комуникация. Чрез жестове, лицеви реакции и дори рохтене те биха могли да процъфтяват и да се развиват в сложна среда. Според изследвания (Knapp & Hall, 1997, 400-437), значението на невербалната комуникация остава твърдо свързано с мозъка ни и ние продължаваме да разчитаме на нея много повече, отколкото на пролетната комуникация.

Вашите жестове, стойка и мимики дават ценна обратна връзка на вашия екип, която им помага да се свържат. Липсата на тези изрази затруднява ангажирането на вашия слушател. Нищо не казва „неудобно“ повече от бизнес лидер, който седи пред камерата и се страхува да се движи естествено.

Ако сте склонни да замръзвате, докато говорите пред камера, е важно да опитате и да жестикулирате както обикновено. Също така, не забравяйте да погледнете в камерата, за да създадете усещане за зрителен контакт за вашия екип. Избягвайте да се накланяте твърде назад, да кръстосвате ръце и да затваряте тялото си пред екипа си. Езикът и жестовете на тялото ви трябва да бъдат също толкова отворени и привлекателни, колкото и думите, които използвате.

2. Ледоразбивачите дават живот на виртуалните срещи

Може да предположите, че нямате време за ледоразбивачи. Имате напълнен дневен ред, който да покриете, и честно казано, искате да приключите срещата. Но как очаквате екипът ви да инвестира изцяло във вас, ако не отделите време да инвестирате, за да го превърнете в ангажиращо преживяване за тях? Ледоразбивачите служат на много цели, включително задаване на тон за вашата среща, свързване с групата, ангажиране от самото начало, научаване повече един за друг и изграждане на екипна култура.

Ледоразбивачите могат да бъдат 30 секунди, 30 минути и навсякъде между тях, в зависимост от това колко време имате. Във виртуални настройки ледоразбивачите наистина могат да започнат вашата среща мощно. Когато екипите работят отдалечено, лесно е всяко взаимодействие да бъде всичко работа и без игра. Ледоразбивачите дават на членовете на вашия екип така необходимата умствена почивка, където те могат да пуснат косите си и да бъдат хора. Това може да промени всичко, като им помогне да останат ангажирани през останалата част от срещата. Нито един ледоразбивач не означава, че могат да направят така необходимата си умствена почивка по друго време, като когато говорите!

3. Променете вашата вокална доставка

Няма място за това, което аз наричам „корпоративният монотонен глас“ във виртуална обстановка. Трябва да работите върху промяна на тона, скоростта, силата на звука, паузите и произношението. Това не само държи хората ангажирани и слушат това, което казвате, но им помага и да усвоят вашето съобщение.

Ако искате аудиторията ви да бъде развълнувана в началото на разговора, тогава тя трябва да чуе вълнението в гласа ви. Може би искате да създадете усещане за спешност с една от точките си в дневния ред, така че наблягате на определени думи и увеличавате скоростта на говорене.

Когато имате достатъчно срещи за деня и ви е скучно, вашият екип може да чуе това във вашия тон. Така че не забравяйте да ги вземете на вокално пътешествие. Не забравяйте, че страстта е заразна, така че ако искате да вдъхновявате, гласът ви трябва да вдъхновява.

4. Създайте програма за ангажиране

Точно както създавате общ дневен ред на срещата, създайте за себе си програма за ангажиране, която да ви напомня за вашата крайна комуникационна цел. Тази програма не трябва да се споделя с екипа, но ще ви напомня да спрете да бъдете „говореща глава“ и да започнете да бъдете истински човек и да ангажирате екипа.

Има няколко техники, които можете да използвате, за да ангажирате екипа си, като ледоразбивачи, които вече обсъждах, упражнения за мозъчна атака на екипа и използване на функциите за анкетиране и чат в софтуера за видео разговори.

Не забравяйте да държите и някои инструменти за „повторно ангажиране“ в задния си джоб, когато почувствате как енергията на групата спада. Тези инструменти ще ви помогнат да върнете нещата в релси.

5. Включете вашия екип

Един сигурен начин да привлечете хората е да ги привлечете.

Помолете членовете на екипа да помогнат с упражнения: Може би някой от по-динамичните членове на екипа може да води ледоразбивача една седмица.
Задавайте въпроси: Привлечете хората към разговора. Това е печалба / победа, докато държите хората ангажирани и изпълнявате точки от вашия дневен ред.
Докоснете определени членове на екипа преди срещата и ги помолете да намерят и споделят някои данни, които ще ви помогнат да подкрепите цялостните си точки на говорене.
Финални мисли
В момента всички сме изправени пред предизвикателства, адаптирайки се към тази „нова норма“. И изглежда, че ще продължим да работим дистанционно за непредвидимото бъдеще, което означава, че виртуалните срещи са тук, за да останат.

Най-важното нещо, което лидерите могат да направят в момента, е да се съсредоточат върху автентичната връзка и ангажираността с членовете на своя екип. Ако искате да се свържете с хора във виртуална обстановка, трябва да вложите време, усилия и внимание, за да го направите. Тези пет стратегии ще ви помогнат да привлечете членовете на вашия екип и да гарантирате, че производителността продължава.