Работодателите ще се изправят пред нарастващите минимални заплати на 1 януари

Работодателите ще се изправят пред нарастващите минимални заплати на 1 януари, въпреки продължаващите борби с COVID-19

Днес Институтът по политиките по заетостта публикува ново изчерпателно ръководство за минималните заплати в държавата и на местно ниво. Графиката показва 25 държави и 56 градове и окръзи планират да повишат минималните си заплати през новата година, като не показват милост за бизнеса, който се бори да остане отворен по време на пандемията.

Най-високите ставки на държавно ниво ще бъдат в Калифорния ($ 14 на час), Вашингтон ($ 13.69 на час) и Масачузетс ($ 13.50 на час). Много от щатите и градовете с най-високи заплати също са планирани да се увеличават ежегодно.

Прогнозира се, че Емеривил, Калифорния, ще достигне 17 долара на час според оценките на инфлацията , докато още шест градове в Калифорния и Вашингтон също ще достигнат 16 долара тази година, включително Сънивейл, Калифорния и Сиатъл, Вашингтон.

Четиринадесет държави имат допълнителни увеличения, планирани за 2022 г. и след това, включително седем щати на път да повишават минималните си заплати ежегодно, докато достигнат 15 долара.

Неблагоприятните ефекти от повишаването на заплатите
Неблагоприятните ефекти от повишаването на минималната работна заплата са добре документирани от икономистите и предимството на научните изследвания подкрепя този извод. През 2019 г. безпартийната бюджетна служба на Конгреса изчисли, че минималната работна заплата в размер на 15 долара ще доведе до загуба на 1,3 до 3,7 милиона работни места. Икономистите от университетите в Маями и Тринити актуализираха този анализ през октомври, като установиха, че минималната заплата от 15 долара в цялата страна ще съкрати над 2 милиона работни места – почти половината от тях ще бъдат в ресторанти и барове.

Много от тези местни области вече са надхвърлили границата от $ 15 и повече държави са на път да достигнат $ 15 в близко бъдеще.
„ Доказано е, че увеличаването на минималната заплата води до загуба на работни места дори по време на икономическо здраве “, каза Майкъл Солтсман, управляващ директор на Института по политиките по заетостта. „Тези щати и местните области увеличават цената на труда, тъй като бизнесът се справя с принудително затваряне или драстичен спад на приходите. Работодателите и служителите ще платят цената за тези заблудени добри намерения. “

Основан през 1991 г., Институтът за политики за заетост е изследователска организация с нестопанска цел, посветена на изучаването на проблемите на публичната политика, свързани с растежа на заетостта. По-специално EPI се фокусира върху въпроси, които засягат началната заетост.

Посетителите ни четат и:
Петте съвета на Мария за бельото