Петте качества, които инвеститорите търсят у предприемачите

Всяка година на Уолстрийт активно се инвестират над 46,6 трилиона долара, но само 25% от тях отиват за инвестиции, които имат положително въздействие върху света.

Чували ли сте за инвестиции с тройна долна линия ? Имате ли бизнес, който активно се справя с най-големите предизвикателства в света (помислете за глада, изменението на климата , равенството, устойчивостта , бедността, социалната справедливост и други)? Искате ли да съберете капитал ? Или сте инвеститор, който търси възможности, които имат значение?

Всяка година на Уолстрийт активно се инвестират над 46,6 трилиона долара , но само 25% от тях отиват за инвестиции, които оказват положително въздействие върху света.

Въпреки това, секторът за инвестиционно въздействие отчита ръст от 38% от 2016 г. насам и „Предприемачът на предприемача“, Стив Дистанте, помага на тези влиятелни предприемачи да се мащабират и да растат. Неговата фирма, Vanderbilt Financial Group, е насочила предимно милиардите си активи към социално и екологично отговорни, етични и въздействащи инвестиции.

Посетителите ни четат и:
Петте съвета на Мария за бельото

Дистанте е посланик на Организацията на обединените нации чрез Организацията на предприемачите (EO) и защитава и свързва предприемачите с инициативи на ООН. Той помага на предприемачи и инвеститори да си партнират в създаването на по-добър свят и може да ви покаже как можете и вие.

И така, какво е инвестирането в „Тройна долна линия“? Това е инвестиране по начин, който е от полза за хората, планетата и печалбата. Вместо да дава пари за благотворителност или филантропия, този подход се отнася до финансиране на предприемачи или фирми с цел, като същевременно създава положителна финансова възвръщаемост.

Distante винаги гледа през призмата на целите на ООН за устойчиво развитие и неговата платформа носи капитал на влиятелните предприемачи, за да им помогне да се мащабират и да растат. Мисията на живота му е да повлияе положително на света, като направи това, което смята, че е поставен на тази планета: да помогне на предприемачите.

Първият бизнес на Distante, създаден на шестгодишна възраст, беше устойчив. Дистанте израства с конски пътеки зад къщата си и сутринта взема колелцата си, събира колкото е възможно повече тор и го превръща в пари. Съседката му, мис Баркър, беше повече от щастлива да му даде 1 долар над оградата за „храната за нейните растения“.

Дистанте е интроверт през целия си живот; като дете той открива, че бизнесът е неговият начин на общуване, особено когато помага на другите. Оттогава той продава.

Бързо напред към днес и Distante събра огромна инвестиционна общност. Той има невероятен обхват, достъп до капитал, търговци на брокери и инвеститори, които се интересуват от устойчивост и оказват влияние върху начина, по който инвестират за своите клиенти.

Всеки иска да печели пари, когато инвестира, но Distante осъзнава, че днешните инвеститори също искат да инвестират във възможности, които са в съответствие с личните им ценности . „Начинът, по който инвестирате парите си, е от значение“, каза ми Дистанте. „Можем да дадем възможност на компаниите да могат да правят по-значими неща като защитник на този вид дейност. Компаниите, които не са се събудили за това, се превръщат в динозаври. “

Попитах Дистанте какво търси, когато оценява бизнеса за инвестиции. Той търси пет неща:

Истински и въздействащ ли е предприемачът? Това ли е мисията на техния живот? Когато движението стане трудно, Distante иска да се увери, че те все още ще бъдат „вътре“. Ако имат вътрешна връзка с бизнеса си, няма да отидат никъде.

Добър лидер ли са? Умеят ли да водят другите в бизнеса си, за да изпълнят визията си, или са сами на остров с останалата част от бизнеса, функциониращ по начин, който не може да се мащабира?

Имат ли жизнеспособен бизнес модел? Как ще правят приходи и какво ще правят, за да изпълнят целта си?

Каква е културата? Какви са ценностите на компанията? Какво им е скъпо и вярно? Готови ли са да бъдат уязвими и прозрачни, когато се изправят пред предизвикателства? Привличат ли екип от сътрудници и топ таланти?

Харесват ли се Дистанте и предприемачът като хора? Ако отговарят на първите четири критерия, този последен обикновено е даден.

Критериите, които Distante използва, са свързани с идентифицирането на споделена ценностна система точно толкова, колкото и с всичко друго. Той иска да гарантира, че основател, в когото инвестира, е прекарал много време в мислене за проблема и го е превърнал в част от целта на техния живот.