Сандалите с чорапи са елегантна комбинация

Модният дизайнер Маноло Бланик разкри, че неговият избор за зимата са сандали с чорапи.

Прочутият дизайнер Маноло Бланик (77 г.), създал своя бранд обувки през 1970 г., уточни, че комбинацията му е любима за това време на годината, защото е „елегантна“, но призна, че не е за всеки.

„Според мен един красив костюм, комбиниран с поло и сандали с чорапи е перфектната зимна униформа. И е толкова елегантно. Вероятно не е по вкуса на всеки, но на мен ми харесва“, каза дизайнерът в интервю за „Mr Porter“, цитиран от БТА.

Дизайнерът дава съвети и за стила, който според него е по-важен от модните тенденции.

„Дали ще е костюм от „Savile Row“, очила на „Cutler and Gross“ или обикновена фланелка и джинси, открийте в кое ще се чувствате най-удобно. Стилът е по-важен от модата. Когато за пръв път срещнах драматурга Тенеси Уилямс, вече бях избрал своята „униформа“ – двуреден костюм и папийонка. Той ме изгледа отгоре до долу и каза: Изглеждаш като мен, когато продавах обувки. Отвърнах му – аз това и правя“.

„Винаги купувам костюмите си от „Anderson & Sheppard“, вечерям в „Wiltons“ и пазарувам арт материали от „Green & Stone“ в Челси. Всеки ден закусвам корнфлейкс и мармалад. Обичам познатите неща, особено познатите места. Понякога не е нужно да откриваш всичко – новите неща често са разочароващи. Обичам навиците. Бих искал да свикна да спя добре, защото не го правя“, споделя Бланик.

Посетителите ни четат и:
Петте съвета на Мария за бельото